7 prelepih ideja za baštenski nameštaj od paleta

Sadržaj teksta

Ako razmišljate da sredite ili renovirate vaše dvorište, onda je baštenski nameštaj od paleta fantastičan izbor.

U ovom tekstu objasnićemo zašto je nameštaj od paleta odličan izbor za vašu baštu, kako da pripremite i čuvate drvo, a spremili smo vam i 7 ideja za baštenski nameštaj od paleta.

Zašto je baštenski nameštaj od paleta dobar izbor?

Palete nude jedinstvenu kombinaciju izdržljivosti i rustičnog šarma, čineći ga izvrsnim izborom za unikatni baštenski nameštaja. Njegova robustna priroda može izdržati mnogo toga, posebno kada je pravilno tretirana, dok prirodna tekstura drveta daje topao osećaj vašoj bašti ili dvorištu.

7 ideja za baštenski nameštaj od paleta

Sto za piknik od paleta

Napravite jednostavan, ali funkcionalan piknik sto od paleta, kreirajući savršeno mesto za porodična okupljanja na otvorenom. Ofarbajte ga bojom za spoljašnju upotrebu.

Baštenska garnitura od paleta

Napravite udoban prostor za sedenje sa sofama i foteljama od paleta. Uključite mekane jastuke, ćebad i živopisne jastučiće za dodatnu udobnost i estetiku.

Zidna dekoracija od paleta

Iskoristite palete kao platno za spoljašnji zid ili kao držače za biljke kako biste ulepšali zidove vaše kuće. Pažljivo montirajte kako ne bi došlo do nezgoda.

Vrt od paleta za uzgoj začina

Takođe možete napraviti vertikalni vrt sa biljem koristeći palete kako biste uštedeli prostor. Izaberite bilje poput bosiljka, origana i mente, čime ćete imati uzgajati svoje začine.

Baštenski bar od paleta

Sastavite spoljašnji bar od paleta, kompletno sa policama, pultom i prostorom za mini-frižider. To je fantastičan dodatak za okupljanja i proslave na otvorenom.

Kako da vodite računa o baštenskom nameštaju od paleta?

Obrada i priprema drveta

Započnite temeljnim šmirglanjem paleta kako biste uklonili sve grube ivice. Očistite drvo blagim sapunom i vodom, pa sačekajte da se osuši pre nanošenja boja i zaštitnih premaza.

Zaštita drveta

Da biste zaštitili nameštaj od paleta od vremenskih uticaja, nanesite sloj zaštitnog sredstva ili boje za spoljašnju upotrebu. Izaberite proizvod koji nudi UV zaštitu kako biste sačuvali boju drveta i sprečili njegovo sušenje i pucanje.

Gde možete da nađete palete?

Potražite besplatne ili jeftine palete kod lokalnih stovarišta ili onlajn. Izaberite palete koje su u dobrom stanju i izbegavajte one tretirane štetnim hemikalijama.

Baštenski nameštaj od paleta ne samo da poboljšava vaš spoljašnji prostor, već i promoviše ekološku održivost. Bilo da se odlučite za udoban prostor za sedenje, funkcionalni sto za saksije ili stilski bar, svaki projekat donosi osećaj ličnog postignuća i kreativnosti u vašu baštu. Kada već renovirate baštu, nije na odmet razmisliti o zameni ograda za baštu.

Foto:Shutterstock