Ugaone garniture: Vodič za kupovinu i ideje

Sadržaj teksta

ugaone garniture

Odabir savršene ugaone garniture za vašu dnevnu sobu može biti komplikovana kupovina. To je ključni komad nameštaja koji redefiniše izgled i funkcionalnost vašeg prostora.

Bilo da opremate novi dom ili preuređujete dnevnu sobu, kvalitetna ugaona garnitura ne samo da pruža udobnost, već i poboljšava estetiku dnevnog boravka.

Veličina prostora i merenje

Pre nego što se pozabavite stilovima i materijalima, najpre je potrebno sagledati prostoriju. Tačno merenje dnevne sobe je ključno da biste bili sigurni da se nameštaj uklapa bez pretrpavanja prostora.

Ne zaboravite da uzmete u obzir prostor za hodanje oko sofe i postavljanje drugog nameštaja, kao što su fotelje na razvlačenje. Takođe, izmerite vrata i hodnike kako biste osigurali da se garnitura može lako preneti u vaš dom.

Oblik i položaj ugaone garniture

Ugaona garnitura L

L ugaone garniture su svestrane i dobro se uklapaju u većinu soba. Odlični su za razdvajanje otvorenih prostora i stvaraju udoban kutak za porodična okupljanja.

Ugaona garnitura C

C ugaona garnitura je namenjena za socijalnu interakciju. Njihov jedinstveni oblik podstiče razgovor i čini ih centralnom tačkom u svakoj dnevnoj sobi. Uglavnom su nešto veće, te ponekad nisu pogodne za manje stanove. Naravno, postoje izuzeci.

Ugaona garnitura U (Zakrivljena)

Za one s većim dnevnim sobama, U ugaona garnitura pruža dovoljno mesta za sedenje. Savršene su za filmske večeri ili većih okupljanja.

Desno ili levo okrenuta ugaona garnitura – šta je bolje?

Izbor između desno ili levo okrenute garniture zavisi od rasporeda vaše sobe i položaja glavnog ulaza. Razmislite gde će najbolje uklopiti u vašem prostoru.

Koristite krep traku da iscrtate dimenzije sofe na podu kako biste vizualizovali kako će se ugaona garnitura uklopiti u vašu sobu.

Materijali i vrste tkanina za ugaonu garnituru

Tkanina igra značajnu ulogu u njegovom izgledu i dugotrajnosti. Koža je izdržljiva i laka za čišćenje, dok pliš daje dodir luksuza. Sintetički materijali poput poliestera su odlični za domaćinstva s decom ili kućnim ljubimcima zbog svoje izdržljivosti i lakog održavanja.

Izaberite tkaninu koja se uklapa u dekor vaše dnevne sobe. Ako imate kućne ljubimce ili malu decu, odaberite tkanine koje se lako održavaju.

Dodatni saveti prilikom kupovine ugaone garniture

Osim pomenutog, postoje još neki faktori koje treba uzet u obzir, a to su:

Razvlačenje ugaone garniture

Ako često imate goste, onda je ugaona garnitura na razvlačenje najbolja opcija. To dodaje funkcionalnost vašoj dnevnoj sobi, pružajući udoban prostor za spavanje.

Opcije za skladištenje stvari

Ugaone garniture sa prostor za skladištenje su pametno rešenje za održavanje vaše dnevne sobe urednom. Tu možete da odložite posteljinu, knjige ili dečjie igračake.

Odabir savršene ugaone garniture zahteva pažljivo razmatranje veličine prostora, potreba i stila. Pravi komad nameštaja doprinosi udobnosti i funkcionalnosti vašeg dnevnog boravka.

Foto:Shutterstock