Kako odabrati foto tapete za dečiju sobu?

Sadržaj teksta

decije tapete

Uređenje dečje sobe je uzbudljiv poduhvat koji spaja maštovitost i praktičnost. Više je od pukog estetskog zadovoljstva; radi se o stvaranju negujućeg prostora koji podstiče maštu, rast i udobnost. Izbor tapeta u sobi vašeg deteta igra ključnu ulogu u postavljanju tona, bilo da kreirate miran kutak za bebu ili živahnu igraonicu za školsko dete.

Odaberite dečije tapete na osnovu uzrasta

Kada kupujete dečije tapete važno je da one budu prilagođene uzrastu deteta. U skladu s tim odabraćete foto tapete koje vam najviše odgovaraju.

Dečije tapete za bebe

Za bebe foto tapete treba da stvore mirnu atmosferu. Najbolje je da odaberete nežne nijanse, poput pastelnih boja. Ove boje su pogodne za spavanje i početne faze razvoja. Osim toga, dečije tapete mogu biti sa različitim motivima, kao što su oblaci ili cvetovi.

Dečije tapete za predškolski uzrast

Deca u ovom uzrastu počinju da pokazuju svoju radoznalost. Preporuka je da dečije fototapete budu svetlih boja ili sa motivima džungle, okeana ili bajki. Takođe same tapete mogu biti sa slovima i brojevima, time ćete podstaći učenje.

Dečije tapete za školarce

Za školarce se preporučuju dečijte tapete sa motivima svemira ili sporta. Tako podstičete njihovu maštu i kreativnost. Neke od najpopularnijih modela su karta sveta – foto tapete.

Tapete za dečiju sobu i karakteristike prostorije

Izgled i veličina sobe znatno utiče koju ćete vrstu tapeta odbrati. Za manje sobe se preporučuju svetle boje, jer time stvarate utisak da je prostor veći. S druge strane, u većim sobama možete koristiti tamnije boje i šare. Sličan princip važi i kada tražite tapete za kupatilo.

Ako dečije sobe imaju mnogo prirodne svetlosti, onda slobodno koristite tamnije foto tapete. Nasuprot tome, svetlije boje za dečije tapete su za sobe koje su ograničene prirodnom svetlošću.

Praktični saveti za izbor foto tapete za dečiju sobu

Prilikom kupovine dečijih tapete postoje određene smernice kako da odaberete prave tapete. Uvek kupujte tapete po meri. Na taj način ćete uštedeti novac i nećete imati problem s viškom i manjkom materijala.

Jednostavno postavljanje i uklanjanje

Deca veom često menjaju svoj ukus, zato ćete neretko menjati tapete. Mnoge dečijete tapete su samolepljive i uvek kupujte takve modele.

Lako za održavanje i čišćenje

Mališani usled radnozanlost često umeju da crtaju po zidovima. Zato je važno da se foto tapete lako čiste i održavaju.

Dugovečnost

Još jedan deo koji treba imati na umu prilikom kupovine. Deca konstantnim prolaskom mogu oguliti tapete i tako oštetiti samu površinu. Zato birajte dečije tapete boljih materijala, jer time neće morati često da ih menjate.

Uobičajne greške prilikom kupovine dečijih tapeta

Kupovine dečijih foto tapeta sa sobom donosi mogućnost greške.

Zanemarivanje dečijih želja

Jedna od najčešćih je da zanemarite dečije želje. Obavezno ih uključite kada kupujete dečije tapete.

Preklapanje dizajna foto tapeta sa nameštajem

Vodite računa o bojama i tipu nameštaja. Pogledajte razne ideje za dečije sobe kako biste našli dizajn koji vam najviše odgovara. Iako vam prvobitna zamisao deluje privlačno, ne znači da će ona uživo izgledati kako treba.

Zanemarivanje funkcionalnost i namene

Foto tapete služe da podstaknu dečiju maštu, igru i omoguće miran san tokom noći. Sve preko toga može znatno uticati na njihovo raspoloženje.

Sada kada znate na šta treba da obratite pažnju kad kupujete dečije tapete, biće vam znatno lakše. Samo pratite pomenute smernice i zasigurno ćete napraviti najbolji izbor.

Foto:Shutterstock